Mergina atliekanti blakstienų priauginimo procedūrą

Blakstienų priauginimas, viskas apie tai

Kiekvienos moters svajonė, atsikėlus ryte be didelių pastangų atrodyti nepriekaištingai! Sparčiai išpopuliarėjusi blakstienų priauginimo procedūra tapo daugelio moterų gyvenimo dalimi. Kiekvieną rytą natūralių blakstienų dažymas tušu, nubėgęs tušas, makiažo valymas po dienos darbų,  tai nebe tos problemos su kuriomis susidrus moteris apsilankiusi pas blakstienų priauginimo specialistą. Kas tai per procedūra? Ar verta ją rinktis? Kokie yra blakstienų priauginimo būdai? Kokios blakstienų priauginimo kainos? Viskas apie tai ir dar daugiau.

Kas yra blakstienų priauginimas?

Tai kosmetinė procedūra, kuri skirta sukurti ilgesnių, storesnių, riestesnių, tankesnių blakstienų efektą. Blakstienų priauginimui gali būti naudojamos skirtingos medžiagos, dažniausiai tai ypač aukštos kokybės sintetinis pluoštas bet taip pat gali būti naudojamas audinės ar voverės kailis ar žmogaus plaukai. Naudojant cianoakrilato klijus dirbtinės blakstienos yra priklijuojamos prie natūralių blakstienų specialiomis technikomis kad nesukeltų diskomforto ar nesugadintų natūralių blakstienų.Blakstienų priauginimas atliekamas klientei gulint, kad meistrė galėtų lengvai ir patogiai prieiti prie klientės veido, o ši procedūros metu jaustųsi patogiai. Parenkant skirtingas blakstienų rūšis ir priauginimo technologijas galima išgauti tiek natūralų, tiek labai išraiškingą efektą ir pakeisti akių formą be žvilgsnį. Tai puiki procedūra klientėms ir itin paklausus amatas. Todėl dabar itin populiarūs blakstienų priauginimo kursai..

Blakstienų priauginimo technikos

Klasikinis blakstienų priauginimas

Šis blakstienų priauginimo būdas skirtas toms moterims, kurios vertina natūralumą ir nori neryškaus efekto. Blakstienų priauginimo metu prie vienos natūralios blakstienos yra pridedama viena dirbtinė blakstiena. Klasikinė blakstienų priauginimo technika prailgins blakstienas bei šiek tiek pastorins. Kiek klientė turės natūralių blakstienų tiek galime pridėti dirbtinių tad tankumo ši technika nepridės. Klasikinis blakstienų priauginimas labiausiai tinka toms, kurios ir pačios turi tankias blakstienas ir nori tik dar labiau išryškinti natūralų grožį.
Plačiau apie visą klasikinę techniką pradedantiesiems galima išmokti mūsų online kursuose - Silart Blakstienų priauginimo kursuose Online.

Volume blakstienų priauginimo technika

Ši blakstienų priauginimo technika yra kilusi iš Rusijos. Būtent šioje šalyje pirmiausiai išpopuliarėjo Volume blakstienų priauginimas. Viena svarbiausių priežasčių, lėmusi naujos blakstienų priauginimo technikos atsiradimą - apimties trūkumas. Moterys, kurių natūralios blakstienos itin retos nebuvo iki galo patenkintos klasikiniu blakstienų priauginimu, todėl pradėta ieškoti išeičių. Toks blakstienų priauginimo būdas puikiai tinka toms moterims, kurių natūralios blakstienos labai retos ir nori suteikti joms apimties. Dabar ši blakstienų priauginimo technika net populiaresnė nei klasikinė ir moterys renkasi ją dažniau. 
Volume blakstienių priauginimo būdas skiriasi nuo klasikinio blakstienų priauginimo būdo tuo, kad ant vienos natūralios blakstienos priauginama ne viena dirbtinė blakstiena, bet viskas kuokštelis. Specialių technikų pagalba meistras suformuoja pincetu kuokštelį ir klijuoja jį ant natūralios blakstienos. Galima priklijuoti nuo 2 iki 6 ypač plonų blakstienų. Volume blakstienų priauginimo technika taip pat vadinama  2D, 3D, 4D, 5D, 6D… tai nurodo apimtį kurio gali klientas tikėtis, skaičius nurodo dirbtinių blakstienų skaičių kuokštelyje. Blakstienos labai plonos, todėl neverta jaudintis, kad bus sunkesnės. Blakstienos labai lengvos, todėl praktiškai net nėra juntama, kad jų daugiau nei priauginant klasikiniu blakstienų priauginimo būdu. 
Plačiau apie visą volume techniką galima išmokti mūsų online kursuose - Silart Volume Masterclass Online.

Megavolume arba supervolume blakstienų priauginimas

Ši technika nuo volume blakstienų priauginimo technikos skiriasi tuo kad kuokštelyje gali būti naudojama nuo 7 iki netgi 35 blakstienų. Tai ypač tankus blakstienų priauginimas norinčioms išskirtinio ryškumo ir juodumo blakstienų. Rekomenduojama prisiauginti tik specialios progoms ar šventėms nes prisiauginant nuolat tokias tankias blakstienas galima pakenkti natūralioms blakstienom dėl per didelio svorio.

Hibridinis blakstienų priauginimas

Šios blakstienų priauginimo technikos metu yra sumaišomos dvi technikos - klasikinis ir volume blakstienų priauginimas. Toks priauginimo būdas sukurs šiek tiek tankesnį efektą nei klasikinis blakstienų priauginimas, volume priduos tankumo, klasikinis priauginimas tekstūros. Hibridinis blakstienų priauginimas taip pat naudojamas pasiekti populiąrųjį “Kim Kardashian” efektą, tuomet klasikinės blakstienos yra naudojamos ilgesnės o volume trumpesnės, taip sukuriant dramatišką, išskirtinį žvilgsnį.

Spalvotų blakstienų priauginimas

Galima prisiauginti ne tik juodos spalvos, bet ir kitokių spalvų blakstienas. Dabar ypač populiaru priauginime naudoti rudas blakstienas, puikiai tiks klientėms kurios mėgsta natūralumą, nėra labai ryškių bruožų ir nenori išsiskirti. O toms kurios nori išsiskirti galima pasiūlyti spalvotas blakstienas. Itin populiari tendencija priauginant juodas blakstienas įmaišyti ir kelias kitokio atspalvio blakstienas. Tai suteiks išskirtinumo bei žavesio, išryškins akių spalvą ir padės išsiskirti iš kitų.  

Kurį blakstienų priauginimo būdą pasirinkti?

Į šį klausimą gali atsakyti tik klientas. Taip pat apsispręsti padės blakstienų priauginimo meistras. Apibūdinus meistrui kuo tiksliau rezultatą kurio klientas tikisi meistras pasiūlys tinkamiausius priauginimo būdus. Profesionalus meistras taip pat įvertins natūralių blakstienų būklę ir parinks priauginamas blakstienas, bei techniką tinkamiausią klientui kad nepakenkti natūralioms blakstienoms. Taip pat meistras įvertins akių formą, natūralių blakstienų kryptį ir parinks tinkamiausią stilizavimo, modeliavimo būdą bei parinks tinkamą dirbtinių blakstienų linkį bei ilgį.
Jeigu kas dieną mėgsta klientas ryškinti akis tušu ar akių šešėliais tuomet labiau patiks tankesnis bei ryškesnis blakstienų priauginimas. Jeigu nėra pratusi klientė matyti savęs veidrodyje ryškiomis akimis tuomet geriau rinktis natūralesnį variantą, klasikinį blakstienų priauginimą arba natūralų 2D volume blakstienų priauginimą.

Kiek laiko trunka blakstienų priauginimas?

Tai priklauso nuo meistro įgūdžių bei patirties, taip pat nuo kliento natūralių blakstienų kiekio bei nuo technikos kurią atliks meistras. Klasikinio blakstienų priauginimo technika trunka trumpiau, volume blakstienų priauginimo technika užtrunka ilgiau.
Vidutiniškai profesionaliam meistrui pilnas blakstienų priauginimas užtruks apie 2-2,5valandas. Korekcija 1-1,5val. Tai be galo kruopšti procedūra reikalaujanti tikslumo, preciziškumo ir kantrybės. Jeigu meistras atlieka procedūrą ypatingai greitai, verta būtų suabejoti kokybe kurią jis atliko, nekokybiškai atliktas blakstienų priauginimas kenkia natūralioms blakstienoms.

Kiek kainuoja blakstienų priauginimas?

Blakstienų priauginimo kainos svyruoja nuo 20 iki 50eur Lietuvoje. Kaina priklauso nuo šalies bei miesto kuriame atliekama procedūra, nuo meistro profesionalumo bei įgūdžių bei nuo technikos kurią meistras atlieka. Klasikinis blakstienų priaugimas kainuoja pigiau nei volume technika, taip pat korekcijos kainos mažesnės nei pilno blakstienų priauginimo.

Blakstienų priauginimo procedūra

Maloni ir tikrai neskausminga. Klientas patogiai įsitaiso kosmetologinėje kėdėje, klausosi muzikos ir net nepajunta kaip pralekia laikas. Akys švariai nuvalomos, ant apatinių vokų uždedamos specialios juostelės. Prie natūralių blakstienų 0,5-1 mm atstumu nuo voko klijuojamas dirbtinis plaukelis. Blakstienų priauginimo proceso metu uždedama po 160-300 blakstienų per abi akis, priklausomai nuo kliento natūralių blakstienų skaičiaus.

Blakstienų priauginimo korekcija

Kokybiškai atliktas blakstienų priauginimas išsilaiko nuo 3 savaičių iki 1,5mėnesio. Norint kad vaizdas visuomet būtų tvarkingas rekomenduojama klientams pas meistrą lankytis kas 3-4 savaites atlikti blakstienų priaugino korekciją. Korekcijos metu yra pašalinamos nuaugusios blakstienos ir papildoma naujomis dirbtinėmis blakstienomis.

Kodėl verta prisiauginti blakstienas?

  • Išraiškingas žvilgsnis be didelių pastangų.
  • Klientas gali turėti tokias blakstienas, apie kokias tik svajoja.
  • Rytais prabudus atrodys puikiai, blakstienų nebereikia dažyti
  • Nebevargins nubėgęs tušas
  • Sutaupys laiko, kurį įprastai praleidžia prie veidrodžio darydamos ar taisydamos makiažą.
  • Priaugintos blakstienos nejuntamos, jos beveik nesiskiria nuo natūralių blakstienų, yra atspariosvandeniui, saulei, su jomis galima eiti į soliariumą, baseiną.
  • Procedūra pritaikoma kiekvienos individualiems poreikiams - nuo natūraliai atrodančio aplinkiniams nepastebimo akių pagražinimo iki stulbinančiai ilgų, riestų ir tankių blakstienų
  • Priaugintos blakstienos tinka kelionėje ar išvykus į šiltus kraštus, kur nesinori kiekvieną dieną dažytis tušu, bet norisi atrodyti puikiai.
  • Reguliariai darant papildymus žvilgsnis atrodo tobulas nuolat!

Priežiūra po blakstienų priauginimo procedūros

Geras blakstienų priauginimo išnešiojimas priklauso ne tik nuo meistro ir jo profesionalumo, labai svarbu jo klientas tinkamai jas prižiūrėtų po procedūros.

  • Nešlapinti priauginamų blakstienų bent 4 valandas po procedūros (geriausia24 valandas);
  • 48 val. po blakstienų priauginimo neiti į pirtį, soliariumą, ilgai nebūti karštame duše ar vonioje;
  • Esant poreikiui, galima blakstienas pašukuoti specialiomis šukytėmis;
  • Priauginamas blakstienas svarbu plauti, kiekvieną ar kas antrą vakarą specialaus prausiklio pagalba (galima naudoti vaikišką šampūną) nuplauti tarp blakstienų susikaupusius nešvarumus: makiažą, riebalus, dulkes. Neplaunant priauginimų blakstienų gali atsirasti uždegiminė vokų krašto liga - blefaritas.
  • Priaugintas blakstienas reikėtų pasaugoti, nemiegoti veidu į pagalvę, netrinti rankomis, nepešioti
  • Su priaugintomis blakstienomis negalima naudoti blakstienų rietiklio
  • Rekomenduojama priaugintų blakstienų nedažyti tušu
  • Priauginamos blakstienos nėra atsparios riebalams, tad reikėtų vengti bet kokių priemonių kurios savo sudėtyje turi aliejaus (pvz.: veido valymo pieneliai,akių makiažo valikliai turintys sudėtyje aliejų, natūralių blakstienų augimą skatinančių serumu su aliejais ir pan. )
  • Pirmoji korekcija rekomenduojama po 3-4 sav., priklausomai nuo blakstienų tankumo, natūralaus augimo ir aplinkos poveikio;
  • Likus mažam kiekiui blakstienų ir nepageidaujant daryti papildymo, rekomenduotina kreiptis į meistrą, kad nuimtų likučius ir atgaivintų jūsų natūralias blakstienas. Tai galite atlikti ir patys ricinos aliejaus pagalba, tačiau tai užims daugiau laiko, ir visos blakstienos gali nenusiimti.

Blakstienų priauginimas ypač populiari procedūra užkariavusi viso pasaulio grožio salonus. Šiais laikas moterys renkasi patogumą ir taupo laiką ir žinoma nori atrodyti nepriekaištingai neįdedant daug pastangų.

Žinoma labai svarbu atsakingai pasirinkti meistrą kuris yra sertifikuotas, pasibaigęs blakstienų priauginimo kursus, profesionaliai atliks procedūrą laikantis visų higienos reikalavimų. Taip galėsite džiaugtis blakstienų priauginimu ir būti užtikrintos dėl savo sveikatos.

Peržiūrėti kitus straipsnius

Palikti komentarą